Referenciák, visszajelzések

Tréningekről, lelkigyakorlatokról, kurzusokról...

H. Kovács Judit

Barnabás Csoport – Hivatás csoport programvezetője

A mai civilizációs körülmények között – amikor elszakadtunk a természet közeli életmódtól - gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy elveszítjük a testünk és a lelkünk közötti harmonikus egyensúlyt.

Számtalan tünetét sorolhatjuk: elhízás, fájó ízületek, átalvatlan éjszakák, türelmetlenség, feszültségekkel terhelt kapcsolatok......

A testi - lelki harmóniának az – újbóli - felfedezéséhez, gyakorlásához kínál kiváló, követhető, alkalmazható megoldást Molnár Renáta Cor-Way® programja.

Minden korosztálynak, minden élethelyzetben - ajánlom!

 

Sisakné dr. Fekete Zsuzsanna

Molnár Renáta tréningjeit mindenkinek őszintén ajánlom. Renáta képzett személyi tréner, aki megtalálja a hangot különböző érdeklődési körű emberekkel és minden korosztállyal.Tréningjein tökéletes összhangot teremt a fizikai és lelki feladatok és gyakorlatok között.

Jómagam közel tíz éve évente rendszeresen részt veszek a kurzusain. Bank vezetőként dolgozom, nehéz stresszes munkát végzek, nagy segítség számomra a fizikai és lelki kikapcsolódás, amit ő biztosít.

Renátával öröm együtt tölteni az időt, derűs egyénisége kisugárzik a teljes csapatra. 

 

Batthyány-Schmidt Margit

Magyar Női Unió elnök

A Cor-Way® egészségtréning mind az én, mind a Magyar Női Unió életében meghatározó szerepet tölt be. A Magyar Női Unió egyik legfontosabb célkitűzése a nők testi, lelki és szellemi egészségének az elérése. Ez a módszer mind a 3 szinten segítséget nyújt, hiszen párhuzamosan segíti a jólétet a fizikai, szellemi és lelki síkon is. Volt szerencsénk közös bemutatót tartani. Fő célunk a Cor-Way® program megismertetése az emberekkel, és ennek a legszélesebb körű terjesztése. Csak a kezdet nehéz, mint ahogy minden mással is, de kis idő után magával ragadja az embert. Személyesen 1 éve dolgozom együtt Renátával és azóta úgy érzem megtaláltam önmagamat.

 

Hofher József 

Jezsuita szerzetes, lelkigyakorlat kísérő, mentálhigiéniás szakember 

Molnár Renátával közösen dolgoztunk ki egy új típusú lelkigyakorlatos programot. A mozgásra (északi gyaloglás) és a szemlélődő imára, meditációra épülő program elsősorban a hétköznapokban akarja segíteni a mozgásra és önreflexióra nyitott embereket. Közel 80-90 lelkigyakorlatos program igazolja az óriási keresletet. Közös könyvünk: "A mozgás lelkisége" csak erősítette a programok iránt érdeklődőket.

Az elmúlt években Molnár Renáta a lelkigyakorlatos módszert tovább fejlesztette a LelkesTest gyakorlataiban. Renáta  elsősorban a jezsuita spiritualitás és lelkigyakorlatos módszer elemeit alkalmazza autentikus források és gyakorlati tréningek alapján.

Felkészültségét igazolva ajánlom őt csoportok vezetésére és a LelkesTest lelkigyakorlatainak tartására!

  

Kásai Anna verses visszajelzése:

VÉGRE A SZABADBAN

Egy kis harkály azt kopogta / és minden fa azt susogta: / „Ugye jó itt? Sétálj egyet, / szellőztesd ki a fejedet.” / És e helyen rátaláltam, / mitől nem fáj majd a lábam, / s mi az, ami azért csoda, / mert nem leszek szobám foglya.

Lelkem repes, szinte szárnyal, / Mit rég mondtam: / edzés várhat, / hisz eleget rohangálok, – megdőlt. /S mi húz most magához? / Olyan két bot, / mely támogat, / bentről növeszt, s tartást hozhat, / ha testemet elfogadom, s tempómat magam szabom.

Figyelem az oktatómat. / Nem pufog nagy szólamokat, / azt adja át, amit megélt. / Mosolyában látom megért. / Erőt ad a biztatása, s a társaság tiszta bája rávilágít arra nekem, mi mindent kell elengedjem. S hogy mi az, ami bentről gyógyít?

Nem más, mint a „Cor-Way® Walking”! (2019)

 

Dr. Buzády Zoltán

Egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem Csikszentmihályi Mihály hivatalos Flow-alapú Vezetőképzés szakértője és kutatás igazgatója

Tudományos tény, hogy a flow-állapot optimális tapasztalat: különleges, belülről fakadó motivációval, nagy alkotóképességgel és igazi örömmel megélt élmény. Ezért is növeli az egyén, a csapat, egy egész vállalat versenyképességét: „Azon a napon minden különös ok nélkül elhatároztam, hogy futok egy kicsit. Így aztán elfutottam az út végéig. És amikor odaértem, gondoltam, miért ne fussak a város végéig?!” – mondja Forrest Gump a futásról a hollywoodi sikerfilmben. Amikor a hős körül már Amerika szerte követők ezrei sereglenek, és a riporter megkérdezi tőle, mégis mi volt a célja a futással, Forrest egyszerűen csak annyit mond: „Kedvem szottyant futni!” Nos, ez az igazi flow magával ragadó ereje! Ezeket írtam nem rég a "Futás Öröme" c. könyv előszavában.

Molnár Renáta szakmai tapasztalata és az általa szervezet tréningek, képzések azokat is Flow-ba tudnak hozni, akik eddig nem tudják magukról elképzelni, hogy a mozgásban örömöt lelhetnek. Igy jártam jó magam is! De azóta rendszeresen járok mozogni, mert már tudom és tapasztaltam a mentális-testi-lelki kapcsolatokat! Mindenkinek ajánlom Renátát, csapatát és fejlesztői kínálatait!

 

Stieber Józsefné

óvodavezető, Sárvári Csicsergő Óvoda, Vöröskereszt Bázisóvoda

Évek óta lelkes követője vagyok Molnár Renáta Cor-Way® egészségprogramjainak.

Oktatási módszerét bátran ajánlom vezetőknek, alkalmazottaknak, nőknek, férfiaknak, egyszerűen a lelki/testi felüdülésre vágyóknak. Mint vezető különösen sokat merítek kreatív, sokoldalú látásmódjából, melyet a mindennapokban közel 250 gyermek és családtagjai körében hasznosíthatok. Alázata és profi szakmai tudása még a fáradt lelkeket is szárnyra kelti. Méltán kapott helyett 2018-ban a „Mozdulj Sárvár!” „az 50. éves Sárvár” Jubileumi Programsorozatában.  

A Cor-Way® életmódtréning, egy 5 órás Hölgyek számára kidolgozott képzése fog megvalósulni a csodálatos SÁRVÁRI VÁRKPARKBAN az édesanyák, nagymamák, óvodapedagógusok, a sárvári hölgyek legnagyobb örömére.

 

Puchard Zoltán

Colas Hungaria Zrt. technológiai igazgató

2018. február 8-án cégünk, a Colas Hungária Zrt. felkérésére, Molnár Renáta Cor-Way® életmódtréner, személyi edző, lelkigyakorlat vezető, Cor-Way® képzést tartott munkatársaink számára.

Renáta pozitív kisugárzású, szenvedélyes és vidám ember, aki játékos oktatási módszerekkel motiválta és át is mozgatta kollégáinkat a 3 órás képzés alatt. 

Munkáját a szakmai igényesség, őt magát pedig a lendület, derű, empátia, humor, őszinteség, hitelesség és embertársai tisztelete jellemzi.

Mindezek miatt szívesen ajánlom Molnár Renátát és az általa létrehozott oktatóprogramot magánszemélyeknek, és vállalkozásoknak is. Nem fogják megbánni, ha részt vesznek a testet-lelket felüdítő képzésein!

  

Rohn Erzsébet

Evangélikus lelkész-LelkesTest 

Helyemen vagyok - ezzel a jóleső érzéssel indultam múlt szombaton kezemben a két bottal a Duna-part irányába. Már többször megtapasztaltam, hogy gyaloglás közben milyen jól tudok gondolkodni, készülni. Ezen a napon azonban azt is átéltem, hogy mit jelent járás közben imádkozni. Tudatosan.

Lassan egy hét telt el a Lépéskurzus lelkigyakorlat óta, s azt veszem észre magamon, hogy miközben törekszem nordicos technikámat megőrizni, gyakorlom magam abban is, hogy tudatosan éljek a Tahiban kapott ajándékkal azzal, hogy az imádság és a gyaloglás együtt megerősít, megújít.

 

Márkus Dániel

Református lelkész-LelkesTest 

Április 16–18. között Gánton jártunk a Fecskepalotában. Református lelkészként, köszönet Molnár Renátának, aki bevezetett minket a „bot-séta” világába, és imamódokat tanított nekünk, megmutatva, hogyan emelhetjük szívünket – mozgás közben – Isten felé, Isten elé.

 

Lugosi Anna 

Tanár - LelkesTest 

Gerincproblémáimon (háti és derékrészen) már évek óta próbálok gyógytornával segíteni, egy nehéz élethelyzet (idős szüleim otthoni évekig tartó betegápolása során nagyon elfáradtam.) Február elején kórházban voltam fiziko-terápiás kezelésen – sajnos nem hogy jobb lett volna az állapotom, hanem nyaki csigolyák szétcsúsztak és sérv lett a nyakamon, ehhez még az egyensúlyérzékem is felborult, így szinte mindent újra kellett tanulnom mindent – enni, járni, vezetni – mivel szeretnék többet mozogni, de a járásom még bizonytalan, ezért akartam bekapcsolódni a Kelj fel és járj… lelkes test- programjába.

Renáta lelkesedése, elfogadó szeretete magával ragadó: Jöhetsz, úgy ahogy vagy! Hol tartasz? Mi a vágyad? Miben szeretnél fejlődni? Miben segíthetek? Mi a következő lépés számodra? Mindezt szabadon, ahogy te szeretnéd, ahogy most meg tudod tenni… Az együtt töltött nap számomra egy óriási megerősítést jelentett. A meghitt, elfogadó szeretet légköre testileg-lelkileg gyógyított.

Hálás szívvel köszönöm, hogy ott lehettem. Mindig öröm számomra Krisztusban élő emberekkel találkozni. 

Remélem, hogy a nordic walking bot használata segítségemre lesz a biztosabb mozgásban és a „Szív-Útján” is tudok növekedni lépésről lépésre…

 

Kis György

Cégvezető-LelkesTest II. lépés

...Számomra az egy napos kurzus olyan volt, mint amikor Szent Pál lesett a lóról. 28 év autós életmód, 4 év lelki kínlódás után kaptam két botot és néhány gondolatot. Meg a lábaim. Amikről azt sem tudtam hogy vannak. Elindultam aznap.

És megvilágosodtam, egymilliárd hitelt fizetni, 100 főt eltartani, négy gyereket nevelni egyedül, az beláthatatlan.

De MINDENNAP fogni két botot, elindulni 20 percben, ebben imádkozni. Az ezekhez képest megvalósítható.

Megyek. Csinálom. És mennek a pénzügyek, megy a hitel, mennek a gyerekek. Pedig csak gyalogolok. És imádkozom. Most ennyi elég, működik.

Ne keress nagy célokat. Csak annyit, fogd a botot és gyalogolj. És mond az imát. Meglátod menni fog. Minden menni fog.

 

Radvánszky Jenőné és Radvánszky Jenő

Házaspár-LelkesTest - házaspároknak

Először egy 4 napos lelkigyakorlaton vettem részt. Annyira vágytam, hogy Férjem is megérezze, kicsit belelásson abba, amiben részem volt. A lelkigyakorlatot követő szombaton közösen részt vettünk a Kéz a kézben - Testi-lelki wellness napon. 

Itt Jenő is ízelítőt kapott abból, amiről oly lelkesen meséltem, és közös életformánknak szeretném. Jól éreztük magunkat, átéltük az együttlét örömét. 

A természetjárás, a játék és az Ige üzenetéről való közös gondolkodás közelebb vitt Egymáshoz.

Az a néhány óra is felfrissítette kapcsolatunkat, végre csak magunkra figyelhettünk.

Én nagyon szeretném, ha életformává tudnánk tenni, erre vágyódom.

Jenő 

Talán úgy kezdeném, hogy köszönet, hogy ezt a munkát végzed. Teszed szívvel-lélekkel „értünk” ezt a hálás feladatot.

Nekem új volt minden, mivel még nem voltam ilyen lelki napon. 

A tanításod minden formája segítő útmutatás önmagunkhoz és Egymáshoz.

Alakítod testünk-lelkünk egyensúlyát.

Nagyszerű érzés volt Erzsivel az egymásra való figyelés erősödését tapasztalni, ráébredni a legfontosabb dolgokra lélekben is. 

 

Kinga
Szerettem volna Istennel tölteni pár napot. Csak Vele. Letenni mindent, ami a hétköznapokban körülvesz, lefoglal. Ami körülöttem, bennem pörög. A négy nap alatt megtapasztaltam Isten jelenlétét, nemcsak a kápolna csendjében, az erdőben, hanem hogy bennem is jelen van, mint minden fában, madárban, mint minden teremtményében. Ezzel az örömmel jöttem haza, feltöltődve, megbékélve, lecsendesedve, kipihenve, új erőre kapva. Talán ez a vers fejezi ki legjobban, ami ott, Dobogókőn a négy nap alatt történt:

„Most nem sietek,
most nem rohanok,
most nem tervezek,
most nem akarok,
most nem teszek semmit sem,
csak engedem, hogy szeressen az Isten.”
(Túrmezei Erzsébet)

 

Zsuzsa

2012 - ben voltam először a Jézusi Gyaloglás lelkigyakorlaton. Leginkább az vonzott, hogy a test és a  lélek együttes gyakorlatozását ígérte. Annyira sokat kaptam a 4 nap alatt, hogy azóta minden évben visszatérő jelentkező vagyok. Az első alkalommal leginkább a mozgás része ragadott meg. A szemlélődő imádság nagyon új volt számomra. Elhatároztam, hogy rendszeresen gyakorolni fogom a hétköznapokban. A mai napig  reggelente így imádkozom. A gondolataim  össze-vissza cikáznak, nehezen megy az elengedés. Sokáig bosszantott a szétszórtságom. Lassan megtanultam, hogy " a lelki edzőteremben nem a teljesítmény a fontos, hanem az elengedés"- Renáta szavait idézve. A másik dolog, amit az idén tanultam meg, hogy az érzékelést ne keverjem össze a gondolkodással. Gyorsan térjek vissza a tenyér közép kereséséhez, ha elkalandoztam.
 
Józsi atya lelki vezetése, Renáta derűs, mindenre kiterjedő figyelme és szeretete, kettejük harmonikus együttműködése minden évben maximálisan megteremti a légkört az elmélyülésre.  Jézushoz  és önmagamhoz vágyom közelebb kerülni, és ezen az úton számomra gyönyörű segítség a Jézusi Gyaloglás. Istennek legyen hála.
 

Zsuzsa
A záró megosztásban elhangzott gondolataim két kérdést érintettek:
Miért jöttem? Mit viszek magammal? 
Már második alkalommal jöttem: a hétköznapok feszültsége, rohanása után elcsendesedni Krisztusban, megtalálni a SZENT CSENDBEN a MOST, a JELEN AJÁNDÉKÁT, a gyaloglás ritmusában pedig mindezt megerősíteni. Felfedezni, felismerni az Úr jelenlétét mindenütt és mindenben.
Amit a hátizsákomban magammal viszek: a gyógyító csend megtapasztalása. A LÉLEK NYUGALMA a szemlélődés alatt, a Zsoltárok részletei a reggeli meditációkból, amelyek át- meg átszőtték (szövik most is) napjaimat.
Szintén belekerült az együtt-egyedül gyaloglás során felismert „követő–közvetítő” feladat, és a mozgás ritmusában megélt test–lélek imája. A hátizsák kis zsebében a gyógytornák erősítő, jótékony hatása is helyet kapott.
A SZENTBESZÉD, a tanúságtétel, a SZEMÉLYES BESZÉLGETÉSEK, a megosztások mind-mind megérintettek, s iránymutatóul szolgálnak.
Hálás vagyok az Úrnak, hogy részese lehettem.
Köszönöm NEKTEK, a Szervezőknek a munkát, s a résztvevőknek, hogy TÁRSAK lehettünk!

 

Kati

Több okból jelentkeztem a lelkigyakorlatra. Egyrészt, mert ez a fajta lelkigyakorlat különbözik a többi lelkigyakorlattól abban, hogy nemcsak a lélekkel, hanem a testtel is foglalkozik. A másik ok, hogy mindig vonzott a természet, a hegyek. Így a Jézusi gyaloglás a természetben, a mozgás által, a test felüdülését is jelentette számomra a lélek felüdülése mellett. Vágyódtam a csendre is. Végül nagyon motivált a gerinctorna. Kíváncsian vártam, mivel ülő foglalkozásom miatt sajnos a hátam és a derekam eléggé meg van terhelve.
Nagyon meghatározó volt számomra az ott töltött idő alatt a hangosan, lassan, tagoltan felolvasott reggeli imádság. A belőle kiragadott, kiválasztott mondataim nemcsak a délelőtti gyalogláskor, hanem a kápolnai szemlélődés alatt is segítette Jézusra figyelésemet, a vele való együttlétemet. A gerinctorna nagyon jó volt, már ott éreztem hatását, hazatérve is folytatom a gyakorlatokat.
Ugyancsak szándékozom gyakorolni a botokkal végzett bemelegítő és nyújtó gyakorlatokat is.
A szent, belső csendet, békét pedig, amit ott kaptam, igyekszem megőrizni a hétköznapok rohanásában.

 

Árpád

Ragyogó napsütésben ülünk a Séd partján Veszprémben. Körülöttünk gyerekek szaladgálnak, hátizsákjaink a fűben hemperegnek. Nézem a fölénk tornyosuló várat, a habos vizet és az elmúlt hűvös napok után élvezem a simogató napsütést. Lelkemben átölelem az egész világot, Isten szól hozzám bárhová is tekintek.

Nem volt ez így, főleg nem az elmúlt hat hónapban. Ott legbelül meghaltam, nem éltem, csak - mint egy robot - daráltam egyik napot a másik után szürke egyhangúságban. Fájnia kellett volna de nem is fájt! Rozsdás szürke egyhangúság, mint alig pár napja a veszprémi vasútállomás: lepusztultság, rohadó buszok, szakadt épületek.

Mégis mi történt közben? Mitől változott meg egycsapásra minden? Jézusi gyaloglásra jöttem Veszprémbe. Nagy elvárásaim nem voltak, csak jöttem mert a másik – és jobbik felem – jönni akart, mert Őt vonzotta a gyaloglással összekötött imádság. Én úgy voltam vele, ez is csak egy lelkigyakorlat, nem hozott lázba.

Sőt! Az első imák maguk voltak a kínszenvedés! Nőtt bennem a feszültség, csak nőtt és nőtt! Úgy éreztem atomjaimra robbanok szét. Csak egyvalamire tudtam fókuszálni: valahogy úrrá legyek ezen az embertelen feszítő érzésen és elmeháborodottként ne ugorjak fel ültő helyemből és ne vágtázzak ki a teremből.

A nordic walking sem izgatott. Rendszeresen kocogok. Két bottal gyalogolni semmi különös. Mit adhat az nekem pluszban? Csak fölösleges flancolás. Kezdetben a tapasztalat az elvárásaimat igazolta: nem élveztem a mozgást, mert még a botokkal való kalimpálásra is figyelni kellett. Aztán még imádkozzak is közben, mi? Jó vicc!

A második napon aztán történt valami megmagyarázhatatlan és semmi korábbihoz nem fogható! Vannak homályos emlékeim „fura” gyerekkori érzékelésekről, amikre már hosszú évek óta nem szoktam gondolni. Az egyik ima alatt elementáris erővel törtek rám az érzések, és már nem csak homályos emlékeim voltak: én voltam az enyhe szellőben rezgő falevél, a szálló pitypangpehely, tér és idő eltűnt csak lebegtem Isten tenyerén. Már nem csak értem, hanem át is élem azt amiről Szent Ferenc beszél. Kicsi híján teljesen elvesztettem ezt a tapasztalatot. Köszönet és hála érte, hogy a Nagy Isten, a maga különös módján ide vezetett Veszprémbe, hogy újra rátalálhassak. Mert mindenütt kerestem és nem találtam, pedig ott volt mindvégig, ott ahol kicsi kölökként hagytam.

A hátralévő napokban aztán testem és lelkem egymásra talált. Jézusi gyaloglás az álomszerű Séd-völgyben segített jó erősen megragadnom Isten kinyújtott kezét. Lelkem ujjong és megpihent Isten kebelén. 

 

Cecília nővér

Számomra a Jézussal gyaloglás – Test és Lélek imája szabadságot ajándékozott. Felszabadult, kiegyensúlyozott voltam. Amire vágytam, első hallásra azt kaptam. A gyaloglás kezdetén evvel az elhangzott szentírási résszel keltem útra: „Remélve, hogy kap tőlük valamit.” (ApCsel 3,5)
A harmadik technikát így járom ritmikus mozgásban, Út–Igazság–Élet, ami egyben az én örök fogadalmi mottóm. A benső ima és a cselekvő-gyaloglás imája párba álltak.
Ez meglepetés volt és öröm, hogy Test és Lélek imája nekem összhangot, egységet, egészséget, épséget adományozott. Szilárdság és alap, amelyre építeni lehet.
Kívánom és bátorítok mindenkit, vessék ki a hálót Jézussal, a Jézussal gyaloglás lelkigyakorlaton.

 

Bori
Köszönöm a lelkigyakorlatot. Sokaktól nem tudtam elköszönni – a búcsúzás mindig olyan nehéz!
Miért jöttem? – Hogy találkozzam Istennel, és jobban megismerjem magam.
Mit viszek haza? – Nekem a Tőletek kapott ima minden sora lelki esszencia.
Szeretném, ha közös gyaloglásaink Jézussal életem részévé válnának.
Köszönök mindent még egyszer. További szép nyarat Nektek és családotoknak is.

 

Zsuzsa
Miért jöttem? – A Jézusi gyaloglás számomra olyan lelkigyakorlat, amikor nagyon közel tudom érezni magam Jézushoz, az erdőben való gyaloglás és a meditációs ima segítségével.
Mit viszek haza? – A közösségben végzett imádság erejét, nyugalmat, rendezettséget és új lendületet a mindennapokra.

 

Anikó
Azért mentem a lelkigyakorlatra, hogy megismerjem a közös meditációt és sétáljak a szép dobogókői utakon.
Amit elhoztam, amit ismét felismertem: Isten és a természet harmóniája. Talán elindultam a meditáció útján, ezt kell továbbvinnem, elmélyítenem. Ezt szeretném is, még ha sokszor nem megy, még ha elesem is. Hogy újra és mindig fel tudjak kelni, tudjam folytatni.

 

Anna
Ezen a nyáron harmadszor vettem részt a Jézusi gyalogláson.
Mindhárom alkalommal Molnár Renáta személyi edző, nordic walking oktató tanította a gyaloglás technikáját, és előadásában hangsúlyozta a rendszeres mozgás fontosságát a mindennapi életben, hogy egészségünket megőrizzük és állóképességünket növeljük.
Nekem a bal térdemmel van problémám egy kiújult régi sportsérülés miatt. Az orvos az úszást és a kerékpározást javasolja, a futást és a hosszabb gyaloglást ellenzi. A nordic walking-technika segítségével azonban 2-3 órás hegyi túra is megoldható, így nem kell lemondanom a természetben végzett sétáról, amit nagyon szeretek.
A gyaloglás ritmusával nagyon jól összehangolható a Jézus-ima. Test és lélek imája együttesen valósul meg, szerintem hangsúlyosabban együtt vagyunk Istennel az általa teremtett természetben, mint amikor a teremben, egy széken ülve, mozdulatlanul végezzük a szemlélődő imát.
Ne riasszon el senkit, akinek túlsúly- vagy mozgásszervi problémája van, a Jézusi gyaloglástól. Én nagy bizalommal ajánlom mindenkinek.

 

Zsuzsa
Nagy örömmel olvastam üzenetedet, de jó, hogy eszerint továbbra is kapcsolatba kerülhetek Veletek!
Számomra óriási élmény volt ez a négy nap. Csodálatos dolog volt VELE gyalogolni abban a gyönyörű, homokkomáromi erdőkben és fölismerni, hogy ezt életünk végéig megtehetjük – bárhol! Hiszen ezt tesszük mindenképpen, ha nem tudunk is róla. A délutánok csendes óráit, amikor összeszedettségünket, „a jelenlétet” gyakoroltuk, párosítani a délelőttök „Jézussal gyaloglásával” nagyszerű felismerés volt. Köszönet és hála érte.
Örülök nagyon, hogy a Jézussal Gyaloglók Testvéri Közösségének tagja lehetek!

 

Adél
A bottal gyaloglás minőségileg más, mint a szokványos séta vagy kirándulás. A ritmusos járás ugyanabba a relaxált állapotba hoz, mint egy meditatív zene vagy a rózsafüzérezés. Ezután az erdő neszei, illatai, színei, a szél érintése, a napsütés (stb.) segíthetnek kinyitni az érzékelésemet és Isten számára jobban jelen lenni.

 

Kati

Ma két hete jöttünk haza Tahiból...Nagyon nehéz volt visszarázódni a szokott keretekbe, mert 'lemaradt a lelkem Tahiban'... Olyan jó volt pénteken magam mögött hagyni mindent: a gondokat, a feladatokat, a pörgést, a lármát - s belesimulni a létezés másfajta ritmusába, s mire az ember igazán belejött, akkor letelt a négy nap, s irány vissza... Rám zúdultak a nem fogadott hívások, a határidős feladatok, pedig én még lélekben ott voltam a Duna-parton, gyönyörködve a virágzó nyárfa pompájában... S szívemben ezzel a békével nekiláttam a határidős feladatoknak szép sorjában, s nagyjából most értem a végükre.

 

Zsuzsa
Először is köszönöm a sok-sok munkát, amely egy-egy lelkigyakorlat megszervezésével jár, és azt is, hogy egyetlen pillanatig sem éreztük úgy, hogy dolgozol/dolgoztok, hanem végig ott vagy/vagytok velünk az „úton”.
A gondolatok:
Miért jöttem? Azért jöttem, mert tavaly „megkóstoltam” valamit, ami mélyen megérintett: test és lélek közösségét az Isten előtt. Nehéz hónapok után vágytam a külső és a belső csendre.
Mit viszek haza? A csendben lakó bölcsességet, és a kevés szó súlyát. Hazaviszem a „járni csak lépésről lépésre lehet” felfedezését, valamint azt, hogy a „hullámlovasnak” a röpülés élményén túl figyelni kell az időjárásra és a pihenésre is. Hazaviszem a közösségben való egyedüllét szépségét, a madarak csiripelését, a leszúródó bot ütemes hangját, a frissen fűrészelt fa illatát és a csipkelekvár ízét.

 

 

 

Kapcsolat

Molnár Renáta
mentálhigiénés szakember, tréner, személyi edző, tanár
Cor-Way® Egészségprogram-módszer alapító


Érdeklődöm

+36 30 687-9203


Csatlakozzon új Facebook oldalunkhoz: